Nieuws
20 januari 2007 - Ron Smeets

Geen roaming kosten meer voor klanten van '3'

Wie kent ze niet? Roaming tarieven die in rekening gebracht worden als je in het buitenland belt of gebeld wordt. Vaak ondoorzichtig en veel te duur!

De Europese commissie heeft enkele maanden geleden afgedwongen dat de diverse providers binnen de EU de tarieven voor roaming naar een acceptabel niveau, vergelijkbaar met de 'normale beltarieven' verlagen.

De '3 Group' gaat zelf nog een stapje verder. Zij introduceerden afgelopen week het zogenaamde '3 Like Home' abonnement waarmee klanten in alle landen waar een '3' netwerk actief is (o.a. Engeland, Italie, Australie en Hong Kong) voor hetzelfde tarief kunnen bellen als dat ze 'thuis' betalen.Gerelateerde links:
Europese website over roaming kosten
EU wetgeving halveert roaming tarieven
Engelse 'Opta' duikt ook in roaming tarieven
Wa' kos da'? Mobiel bellen in het buitenland
Telco's bereiken accoord over nieuwe roaming tarieven
Roaming tarieven met maximaal 95% omlaag
Roaming tarieven in 2007 fors omlaag
Vodafone en T-Mobile verlagen roaming tarieven
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.