Nieuws
01 juli 2016 - Ron Smeets

Geen Nutella maar Nougat voor de nieuwste Android versie Google onthult de naam, versienummer en HTC al enkele toestellen die geupdate zullen worden

Google heeft de definitieve naam van Android N bekend gemaakt. In tegenstelling tot eerdere geruchten en hints van Google bobo's zelf is het niet Nutella geworden. Nee, Android N gaat sinds afgelopen nacht als 'Nougat' door het leven. Google zegt dat de naam gekozen is aan de hand van suggesties van gebruikers.

UPDATE (11u30): Inmiddels is ook bekend dat Android Nougat versienummer 7.0 krijgt. Eerder werd nog even gespeculeerd dat Google wellicht voor 6.1 zou kiezen.

Wanneer de nieuwe versie beschikbaar komt is officieel nog niet gemeld, maar de kans is heel groot dat Google dezelfde planning volgt als in voorgaande jaren. Het nieuwe OS zou dan in september, samen met de nieuwe Nexus toestellen, gepresenteerd worden. De eerste Android Nougat updates, voor Nexus toestellen en fabrikanten die er heel snel bij zijn, kunnen dan voor het eind van dit jaar verwacht worden.

Inmiddels heeft HTC overigens in een tweet al laten weten dat de HTC 10, One M9 en One A9 al op de lijst staan voor een update naar Android Nougat. de fabrikant kan uiteraard nog geen datum geven wanneer welke toestellen precies geupdate gaan worden.

https://twitter.com/htc/status/748552630004117504

Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.