Nieuws
24 augustus 2016 - Ron Smeets

Geen Nougat meer voor de Sony Xperia Z3 Op Sony's Android 7.0 update lijst ontbreken ook alle mid-range Xperia's

Met de officiële lancering van Android 7.0 Nougat eerder deze week, begint ook het (lange) wachten voor gebruikers met bestaande Android smartphones van de diverse merken. Over het algemeen zorgen de meeste fabrikanten er inmiddels wel voor dat de meest recente vlaggenschepen redelijk snel geupdate worden. Voor de ietwat oudere (van een of twee jaar geleden) duurt dat soms iets, en af en toe veel, langer. Hetzelfde geldt voor de mid-range smartphones en toestellen van fabrikanten die zich op de 'onderkant' van de markt richten.

Sony heeft echter een bijzonder Nougat update lijstje gepresenteerd. Daarop staan uiteraard de Xperia X-Series die eerder dit jaar het daglicht zagen, evenals de Xperia Z5 modellen en de Xperia Z3+ (Z4 in sommige landen). De Xperia Z3 serie, die over enkele dagen pas twee jaar geleden gepresenteerd werden tijdens de IFA, ontbreekt echter op die lijst. Hetzelfde geldt voor alle mid-range modellen zoals de nog steeds gangbare Xperia M4 en M5.

"We will make Android 7.0, Nougat available for: Xperia Z3+, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra and Xperia X Performance."

Of Sony op een later tijdstip nog andere Xperia modellen, anders dan de nieuwe die over een week in Berlijn onthuld wordt of worden, aan het Android 7/0 lijstje gaat toevoegen is niet bekend.

De fabrikant zegt verder ook nog niets over de periode waarbinnen de wel genoemde toestellen de nieuwste Android software mogen gaan verwachten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.