Nieuws
24 januari 2007 - Ron Smeets

Geen mobiele telefoons meer op golfbanen

In de rij van plaatsen, evenementen en gebouwen waar mobiele telefoons ongewenst of zelfs verboden zijn kan ook de golfbaan van Canoustie worden toegevoegd.

Tijdens het komende ‘Open Championship’ mogen de toeschouwers hun mobiele telefoons niet eens meer mee na binnen nemen. De organisatie vertrouwd er uit ervaring niet meer op dat iedereen het fatsoen heeft zijn of haar toestel uit te zetten als ze vlak bij de Hole staan te kijken naar de verrichtingen van Tiger Woods, Lee Westwood en collega golfers.

Om er voor te zorgen dat het verbod ook nageleefd wordt zullen er extra controles uitgevoerd worden bij de ingangen van de golfbaan.

Eerder besloot de organisatie van de Ryder Cup ook al tot een verbod op mobiele telefoons op wedstrijddagen, onder andere na diverse klachten van spelers.Gerelateerde links:
Gsm-verbod op scholen in Duitsland
Geen camphones op de filmset van Reese Witherspoon
Dorp in Kansas wil alle GSM's uit verkeer verbannen
GSM-verbod in Schotse bioscopen
Verbod op lopend mobiel bellen ???
Ban op GSM's in Australische gevangenissen
Samsung verbiedt gebruik eigen GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.