Entertainment
21 januari 2009 - Ron Smeets

Geen lange rijen voor de G1

Bij de officiële lancering van de iPhone, afgelopen zomer, ontstond voor de T-Mobile Shop in de uren daaraan voorafgaand een lange rij van zo'n 1200 wachtenden die allemaal als een van de eerste 500 Nederlanders met een iPhone 3G wilden rondlopen.

Bij de lancering van de G1 die sinds maandag in de voorverkoop gegaan is en vanaf 30 Januari in alle T-Mobile shops zal liggen, heeft de provider er voor gekozen om geen nachtverkoop met lange rijen wachtenden te organiseren.

In plaats daarvan wordt op woensdag 28 en donderdag 29 januar tussen 18u00 em 22u00 rondom het 'Wtte Huis' in Rotterdam een 3D Sound & Light Show gehouden.

Het gaat om de vertoning van een volledige 3D animatiefilm op een gebouw, waarbij de architectuur van het gebouw een belangrijke rol speelt. Hierbij wordt op unieke wijze gebruik gemaakt van 3D beelden en van geluid. De projectie zal op een bijzondere manier alle functionaliteiten van deze telefoon tot leven brengen. Met deze projectieshow, ook wel 3D mapping video genoemd, introduceert T-Mobile een geheel nieuwe manier van adverteren.

De ontwikkeling van de projectie is een intensief proces, waarbij het gebouw tot in detail is opgemeten en gefotografeerd, en in 3D nagebouwd. Dan wordt de animatiefilm gemaakt en geïntegreerd met het 3D model. Het eindresultaat is een eenmalig en exclusief voor een bepaald gebouw ontworpen projectieshow die met behulp van ca. 10 gesynchroniseerde beamers op het pand wordt geprojecteerd.

Een voorbeeld van een dergelijke show kun je hieronder zien:

http://www.youtube.com/watch?v=3FQv_eAxp3c
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.