Nieuws
19 oktober 2012 - Ron Smeets

Geen Jelly Bean voor Sony Xperia's uit 2011

Sony Mobile heeft vandaag een lijstje van Xperia toestellen gepubliceerd die de komende weken en maanden een upgrade naar Android Jelly Bean gaan ontvangen. Opvallend is dat daarin geen enkel model uit 2011 staat.

Sterker nog, Sony laat in hetzelfde bericht weten dat die toestellen geen jelly Bean upgrade zullen krijgen. Ze hebben die mogelijkheid grondig onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat Android 4.0.4 (ICS) de laatste versie van het Google OS is daat op die modellen ondersteund gaat worden.

Deze zomer werd al min of meer bekend dat de Xperia Arc S en Mini Pro in ieder geval geen Jelly Bean update zouden krijgen. De Xperia toestellen van dit jaar (2012 dus) die wel met Jelly Bean uitgerust gaan worden zijn de Xperia T, Xperia TX, Xperia V, Xperia S, Xperia acro S, Xperia ion, Xperia P, Xperia go en Xperia J.

De eerste toestellen die aan de beurt komen zijn de Xperia T, TX en Xperia V, in de loop van het eerste kwartaal van 2013. De beschikbaarheid van de Jelly Bean upgrade voor de overige toestellen zal later bekend gemaakt worden. Maar die zullen naar alle waarschijnlijkheid dus ook langer moeten wachten op de update. 

Ik mis in dat lijstje met 2012 Xperia's alleen nog de 'U', 'Miro' en 'Tipo'. Daarover wordt door Sony Mobile in het bericht van vandaag niets gemeld. Dat zijn natuurlijk wel de wat goedkopere modellen dus de kans bestaat dat die ook niet geschikt zijn, naar de maatstaven van Sony, voor Jelly Bean.

Bron: Sony Mobile Blog

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.