Nieuws
31 juli 2012 - Ron Smeets

Geen Jelly Bean voor de Sony Ericsson Xperia Arc S, Mini Pro

Zoals het er nu naar uit ziet zullen de (meeste) Sony Ericsson Xperia modellen uit 2011 geen upgrade krijgen naar de nieuwste Android versie, 4.1 Jelly Bean. Een Engelse product manager van Sony Mobile heeft op facebook antwoord gegeven op vragen hierover van eigenaren van een Xperia Arc S en de Xperia Mini Pro.

Letterlijk zei hij dat beide toestellen geen Jelly Bean upgrade zullen krijgen maar dat Sony Mobile natuurlijk wel nog altijd nieuwe toestellen maakt die wel met de meest recente Android versie uitgerust zullen zijn. Met andere woorden: 'Koop dus maar een nieuwe Sony smartphone als je Jelly Bean wilt gebruiken' ;-)

Over de Jelly Bean upgrade voor de Sony Xperia S kon de goede man alleen zeggen dat nog niets bekend is over het upgrade schema voor dat toestel. Dat klinkt in ieder geval iets hoopgevender. Toch blijft het jammer dat de Arc S en andere 'oudere' Sony Ericsson Xperia's buiten de boot lijken te vallen.

De betreffende facebook vragen en antwoorden van Sony Mobile's John Cooper: Android41XperiaarcS Android41Xperiaminipro Android41XperiaSa

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.