Toestellen
03 januari 2006 - Ron Smeets

Geen iTunes maar iRadio op ROKR E2

Motorola maakte vandaag wat meer details bekend over de iRadio service die binnenkort op de markt gaat komen.

Een van de opvallendste mededelingen in het persbericht is toch wel de aankondiging dat de iRadio optie exclusief op de tweede generatie ROKR toestellen zal worden geinstalleerd, in plaats van Apple's iTunes software.

iRadio is een 'podcast'-achtige toepassing waarbij de gebruiker een of meerdere Radiozenders via zijn PC naar z'n mobieltje kan 'downloaden'. In totaal zal de nieuwe ROKR E2 zo'n 70 uur aan iRadio muziek kunnen opslaan. Eenmaal gedownload naar de GSM kan de muziek vervolgens ook weer naar bijvoorbeeld autoradio's gestreamd worden die compatible zijn met iRadio.

In het iRadio pakket zitten 435, reclamevrije, radiozenders van elk mogelijk genre. Het abonnement gaat ongeveer 7 dollar per maand kosten. Behalve de muziek van radiozenders kunnen iRadio abonnees de software ook gebruiken om hun eigen gedigitaliseerde muziek op de ROKR E2 te beluisteren.Gerelateerde links:
Twee nieuwe ROKR modellen?
Geruchten rond tweede generatie ROKR versterkt
De tweede generatie ROKR gespot
Motorola belooft een betere ROKR
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.