Nieuws
16 juni 2016 - Ron Smeets

Geen Instagram meer voor sommige Windows 10 Mobile gebruikers Na een update hebben sommige toestellen niet meer de juiste hardware, aldus Instagram

Windows Mobile heeft al geen al te beste reputatie als het gaat om de beschikbaarheid van apps. Al zijn de meest populaire apps inmiddels wel breed beschikbaar. Echter, de afgelopen dagen duiken steeds meer klachten op van Windows 10 Mobile gebruikers die problemen hebben om de officiele Instagram app te installeren. De melding die ze krijgen is dat de app niet geïnstalleerd kan worden omdat het toestel dat ze gebruiken niet aan de juiste 'hardware eisen' voldoet.

De problemen lijken te zijn begonnen na een update van Instagram en het is op dit moment nog niet duidelijk of en wanneer het opgelost gaan worden. De vraag is natuurlijk ook of het probleem bij Instagram danwel bij Microsoft ligt. Het lijkt in ieder geval niet te maken te hebben met 'verouderde' hardware specs want de klachten betreffen zowel gebruikers van een ietwat oudere Lumia 550 tot en met de gloednieuwe, high-end, Lumia 950.

Aangezien de problemen lijken te zijn ontstaan na een update van Instagram ga ik er vooralsnog van uit dat de oplossing ook aan die kant gezocht moet worden. Laten we voor de Windows Mobile Instagrammers hopen dat het in ieder geval snel verholpen wordt.

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.