Entertainment
07 juni 2006 - Ron Smeets

Geen GSM vrij verkeer in Kansas

Vorige week schreven wij al over het Amerikaanse dorpje LAwrence in de staat Kansas waar de gemeenteraad deze week een besluit zou nemen over een voorstel om alle mobiele toestellen, hands-free of niet, uit het verkeer te verbannen.

Gisteren werd bekend dat de gemeenteraad het voorstel verworpen heeft. Dat wil, zo meldt The Wichita Eagle, overigens niet zeggen dat het voorstel definitief van de baan is. De mogelijkheid bestaat nog steeds dat de initiatiefnemers de wet in gewijzigde vorm nogmaals voordragen, in de hoop dat enkele twijfelaars die nu tegenstemnden dan hun mening herzien.Gerelateerde links:
Dorp in Kansas wil alle GSM's uit verkeer verbannen
VS wil verbod op GSM in auto voor tieners
Verbod op lopend mobiel bellen ???
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.