Nieuws
16 januari 2006 - Ron Smeets

Geen gratis gesprekken meer in Bangladesh

De autoriteiten in Bangladesh hebben de Telco's een verbod opgelegd om nog langer gratis belminuten weg te geven.

Veel mobiele operators trokken extra klanten door hun 's nachts gratis te laten bellen, maar in de praktijk kwam het er op neer dat met name veel jongeren daar gebruik van maakten.

Behalve het slaapgebrek dat ze daarmee riskeerden bleken veel kids de gratis gesprekken ook te gebruiken voor flirts, (telefoon)dates en vulgaire gesprekken, zoals uit veel kachten van ouders afgeleid kon worden.

Om de kids tegen zichzelf te beschermen is het vanaf nu dus verboden voor Telco's om nog langer gratis gesprekken weg te geven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.