Nieuws
06 juli 2010 - Ron Smeets

Geen Google Phones meer

De Google Nexus One is, voor een dergelijk gehype't toestel, niet echt een doorslaand verkoopsucces te noemen. Daarnaast hadden vanaf het begin natuurlijk veel potentiële kopers al lang begrepen dat dit geen al te uniek toestel was. OK, de software en hardware waren, eind 2009, behoorlijk up-to-date, maar helaas is het toestel toen niet wereldwijd gelanceerd.

In een interview met de Daily Telegraph heeft Eric Schmidt, CEO van Google, nu geroepen dat ze bewezen hebben dat ze een smartphone op de markt kunnen zetten en dat het nu tijd is om er mee te stoppen. Als het aan Schmidt ligt komen er dus geen nieuwe Google Phones meer.

Letterlijk zei Schmidt: "The idea a year and a half ago was to do the Nexus One to try to move the phone platform hardware business forward. It clearly did. It was so successful, we didn’t have to do a second one. We would view that as positive but people criticized us heavily for that. I called up the board and said: ‘Ok, it worked. Congratulations – we’re stopping."

Dat zijn mooie woorden en je zult de CEO van Google er natuurlijk ook niet zo snel op betrappen dat hij zegt dat iets een flop was, maar ik denk dat ze gewoon niet tevreden zijn met het resultaat. Google, en ook HTC, had ongetwijfeld veel meer verwacht van de Nexus One. Die verwachtingen zijn niet uitgekomen en dus trekken ze nu de stekker eruit. HTC zal daar ook niet echt blij mee zijn, maar gelukkig hebben zij nog veel meer ijzers in het android- smartphone vuur liggen. Dit blijkt ook uit de recente kwartaalcijfers van de Taiwanese fabrikant.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.