Nieuws
09 november 2011 - Ron Smeets

Geen Gmail App meer voor BlackBerry users vanaf 22 november

Google heeft besloten om de Blackberry support voor hun Gmail app per 22 november te beëindigen. Dat betekent overigens niet dat de app, als je die tenminste vóór die datum al gedownloand en -installeerd hebt, dan ook niet meer kunt gebruiken. Hij blijft gewoon werken maar wordt niet meer geupdate en je kunt hem vanaf 22 november dus ook niet meer downloaden of installeren.

Een bijzonder bericht want ik denk dat veel Blackberry gebruikers, naast hun Blackberry mail, ook (verschillende) andere mailboxen op hun toestel geinstalleerd hebben. En Gmail is toch wel zo'n beetje gemeengoed geworden.

Volgens Google heeft dit besluit te maken met een veranderende 'focus' van de ontwikkeling van de Google Mail app. " Over this past year, we've focused efforts on building a great Gmail experience in the mobile browser and will continue investing in this area." Ofwel, ze gaan helemaal voor de webapplicatie van Gmail. Die kun je ook na 22 november dus gewoon op een Blackberry (blijven) gebruiken, mocht je de native Gmail App dan nog niet op je Blackberry hebben staan.

Ik ben benieuwd of dit een proefballonetje is van Google, of dat we binnenkort mogen verwachten dat de native Windows Phone app ook gaat verdwijnen. Ik mag het serieus niet hopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.