Nieuws
17 december 2013 - Redactie MobileCowboys

'Geen fysieke knoppen meer bij Windows Phone 8.1'

Afgelopen week kwam naar buiten dat Windows Phone 9 drastisch veranderd zal worden door Microsoft, maar ook in Windows Phone 8.1 gaat Microsoft een aantal elementen veranderen. Één van die veranderingen is dat de drie fystieke knoppen onder de Windows Phone-smartphones vervangen zullen gaan worden door knoppen op het scherm, wat we ook bij een aantal Android-toestellen hebben kunnen zien. 

wp81screen

Bovenstaande afbeelding is afkomstig van @evleaks, het bekende Twitter-account die op onze website eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Evleaks heeft het meestal bij het juiste eind als het gaat om geruchten. Het weghalen van de fystieke knoppen kan ervoor zorgen dat smartphonefabrikanten ook Windows Phone kunnen installeren op toestellen waar normaal gesproken Android op geïnstalleerd staat. Hierdoor blijven de kosten lager.

Microsoft hoopt hiermee ook meer marktaandeel te gaan verkrijgen, want bij een laagdrempelige installatie van Windows Phone, zullen er meer smartphones op de markt gebracht worden met het besturingssysteem van Microsoft.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl