Geruchten
08 oktober 2016 - Ron Smeets

Geen fysieke home button meer op de Samsung Galaxy S8 Koreaanse geruchten spreken ook over het verdwijnen van de randen aan boven- en onderzijde

Met alle problemen waar de Galaxy Note 7 momenteel mee worstelt is het misschien geen gek idee van Samsung om de aandacht alvast naar de Galaxy S8 te verleggen. Een Koreaanse bron claimt te weten dat Samsung van plan is om het design en de hardware van de volgende Galaxy fors te veranderen.

Zo zou het al zo goed als zeker zijn dat de fysieke home button bij de Galaxy S8 gaat verdwijnen. Het is de bedoeling dat die verwerkt gaat worden in het scherm zelf, achter glas dus. Hoe Samsung dan om zal gaan met de vingerafdruk scanner is nog niet bekend. Wellicht dat de fabrikant een vergelijkbare oplossing als die van Apple kiest, maar in dat geval zou de home button waarschijnlijk geen deel uit gaan maken van het scherm zelf.

Het is natuurlijk ook een optie om de vingerafdruk scanner te verwerken in de aan-uit/(un)lock knop aan de zijkant van het toestel. Zoals dat bijvoorbeeld ook door Sony toegepast wordt. Een andere optie is het verplaatsen van de vingerafdruk scanner naar de achterzijde; een oplossing die onder anderen door Huawei en Honor gebruikt wordt.

De tweede grote vernieuwing van de Galaxy S8 waar over gesproken wordt is het toepassen van een scherm dat letterlijk de hele voorzijde van het toestel beslaat. in dat geval zouden de randen aan de boven en onderzijde nagenoeg helemaal verdwijnen. Al denk ik we dat er toch nog een plekje ingeruimd zal worden voor de front camera, speaker en sensoren. Die kunnen natuurlijk allemaal achter het glas geplaatst worden, maar dat gaat dan altijd ten koste van het 'volledige' scherm. Tot slot zouden de bekende gebogen, 'edge', randen bij de Galaxy S8 ook aan de boven en onderzijde van het toestel hun intrede doen.

Dat klinkt allemaal zeer veelbelovend, maar het zal nog minimaal een maand of vier duren voordat de Galaxy S8 onthuld gaat worden. Samsung zou die datum, gezien het Note 7 debacle misschien wel naar voren willen halen, maar diezelfde beslissing was nu juist een van de oorzaken van de explosieve problemen van de Note 7. Ik denk niet dat de Koreanen twee keer in die val trappen.

Eerdere geruchten over de Galaxy S8 spraken al over een dual camera aan de achterzijde en de implementatie van een iris scanner. Die laatste zit al in de Note 7 dus de kans dat de Galaxy S8 die ook gaat krijgen is erg groot.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.