Geruchten
15 juni 2016 - Ron Smeets

Geen fysieke home button meer op de iPhone 7? Gelekte afbeelding toont 'capacitieve' of 'touch sensitive' toets

Als de geruchten, en bijbehorende afbeelding, kloppen dan zou de fysieke home button wel eens kunnen verdwijnen bij de iPhone 7. Op onderstaande foto zijn namelijk aanwijzingen te zien dat Apple mogelijk kiest voor een zogenaamde capacitieve knop die 'verborgen' zit onder het glas van de voorzijde. Feitelijk dus een touch sensitieve toets zoals we die ook al jaren kennen van veel Android toestellen en zelfs de allereerste LG Chocolate uit 2006 ;) De positionering van de home button van de nieuwe iPhone blijft overigens wel hetzelfde, zo is op de foto ook te zien.

Zoals gezegd zijn dit, net zoals alle andere berichten over de nieuwe iPhone, geruchten die vooralsnog niet bevestigd kunnen worden. Het is afwachten op de 'iPhone keynote' van Apple, waarschijnlijk weer aan het begin van september. Al moet ik wel zeggen dat ik een andere home button wel zou toejuichen. En vermoedelijk velen met mij. Het huidige model is namelijk samen met de accu een van de meest slijtage-gevoelige onderdelen van de iPhone.

Overigens betekent het vervangen van de fysieke home button door een capacitieve niet dat functies als de vingerafdruk scanner op die plek verloren gaan. Naar het schijnt wordt door onder andere Qualcomm al gewerkt aan een ultrasone versie van de vingerafdruk scanner. Die kan je vinger dus ook 'door glas heen scannen'.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.