Nieuws
01 februari 2006 - Ron Smeets

Geen camphones meer in Maleise ziekenhuizen

Vanaf nu zijn camphones verboden in alle ziekenhuizen van Maleisie. Deze regel heeft niets te maken met de risico's die GSM's wellicht storingen in medische apparatuur veroorzaken.

Het blijkt namelijk dat er camphone gebruikers zijn die de ziekenhuizen bezoeken om foto's te kunnen maken van patienten die, al dan niet schaars gekleed, daardoor natuurlijk in verlegenheid gebracht worden.

Om de patienten tegen dit soort onverlaten te beschermen heeft het ministerie van gezondheid in Kuala Lumpur dus het camphoneverbod ingesteld.Gerelateerde links:
GSM-verbod in Schotse bioscopen
Camphones mogen weer de rechtzaal in
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.