Nieuws
26 april 2012 - Ron Smeets

Geen bewijzen voor schadelijke gevolgen mobiele straling

Dat concluderen een aantal wetenschappers van de UK Health Protection nadat ze de resultaten van enkele honderden onderzoeken naar de mogelijk schadelijke gevolgen van mobiele straling voor onze gezondheid hebben bekeken.

Zoals zo vaak bij deze berichten wordt er ook nu weer een slag om de arm gehouden. Zo adviseren de wetenschappers om de effecten van mobiele straling op de mens te blijven onderzoeken omdat, zo zeggen zij, er nog maar weinig echt bekend is over de eventuele gevolgen op de lange termijn.

Daarnaast adviseren de wetenschappers ook om jonge kinderen, wiens hersenen nog in ontwikkeling zijn, niet te veel bloot te stellen aan mobiele straling. Maar uit de vele onderzoeken die de wetenschappers bekeken hebben blijkt dus op dit moment nog niet dat er een link ligt tussen het gebruik van mobiele telefoons en het risico op kanker, hersenbeschadigingen of onvruchtbaarheid.

De afgelopen jaren zijn al heel veel artikelen en onderzoeken over mobiele straling, en de invloed daarvan op onze gezondheid gepubliceerd, ook hier.

Bron: BBC

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.