Nieuws
26 februari 2014 - Ron Smeets

Geen (be)schermfolie meer op de Sony Xperia Z2 en Z2 Tablet

Een van de redenen dat de schermen van de Sony Xperia Z en Z1 heel erg gevoelig zijn voor vlekken en (oppervlakkige) krassen heeft te maken met het feit dat de Japanse fabrikant deze toestellen af fabriek voorziet van een schermbeveiligende plastic folie. Die kun je er wel af halen maar dat is nogal een klus. De folie is aan de randen van het scherm namelijk heel geod bevestigd en nauwelijks zichtbaar. Er af pellen gaat niet zomaar.

Bij De Xperia Z2 en Z2 Tablet heeft Sony nu laten weten dat die folie verleden tijd is. De vraag is natuurlijk wel hoe krasvrij die schermen dan bljven na weken of maanden gebruik.

De achterzijde van de Xperia Z en Z1 hadden namelijk ook geen folie maar die waren wel erg krasgevoelig (zie foto hieronder van mijn Xperia Z na een korte aanvaring met een stripje paracetamol). Iets om binnenkort maar eens uitgebreid te gaan testen dus.

Dat gezegd hebbende vraag ik mij ook af of de door Sony gebruikte folie niet ook deels de oorzaak was van de relatief slechte kijkhoek van de Xperia Z modellen. Als dat zo is, dan zou het wel haast moeten betekenen dat de Xperia Z1 Compact ook geen folie meer heeft. De kijkhoek en helderheid van alle nieuwe Z-mogellen is namelijk een heel stuk beter geworden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.