Geruchten
19 januari 2016 - Ron Smeets

Geen bedieningsknoppen meer op de achterzijde van de LG G5? Gelekte tekening doet vermoeden dat de LG G5 een nieuw 'button' design krijgt

LG zal rondom het MWC, over een maand in Barcelona, haar nieuwe vlaggenschip smartphone onthullen; de LG G5. Hoe dat toestel er uit zal zien en welke specs hij krijgt is natuurlijk nog niet bekend maar een gelekte tekening waarop de G5 te zien zou zijn doet vermoeden dat de Koreaanse fabrikant afstapt van de bedieningsknoppen aan de achterzijde. Uiteraard zijn dit nog onbevestigde geruchten dus doe je er goed aan de spreekwoordelijke korrel zout weer bij de hand te houden.

Op de gelekte tekening zou de LG G5 te zien zijn en het valt meteen op dat er geen bedieningskoppen meer aan de achterzijde zitten. Onder de camera zit wel nog een ronde knop, maar dat zou de vingerafdruk scanner kunnen zijn. De volumeknoppen zijn te zen aan de linker zijkant van het toestel op de tekening.

Persoonlijk zou ik het in ieder geval erg jammer vinden wanneer de knoppen aan de achterzijde van de LG G5 gaan verdwijnen. Ik was er, ondanks dat ik ook veel andere toestellen gebruik, wel aan gewend geraakt en ook zeer tevreden mee.

Dat neemt niet weg dat de betreffende knoppen aan de achterzijde van de 6 inch LG G Flex niet helemaal op de juiste plek zaten. Voor mijn handen, die ik qua afmetingen toch wel gemiddeld mag noemen, was 5.5 inch de maximale grootte voor een toestel met de bedieningsknoppen aan de achterzijde.

Wellicht is LG ook tot die conclusie gekomen (de LG G Flex 2 was al kleiner) en misschien betekent dit dat de G5 uitgerust gaat worden met een 5.7 scherm waardoor het positioneren van de bedieningsknoppen aan de achterzijde praktisch niet meer zo handig is. De genoemde afmetingen van de vermeende G5 op de gelekte tekening zijn in ieder geval iets groter dan die van de huidige G4.

Enfin, allemaal speculaties met de nodige mitsen en maren die aan de hand van een gelekte tekening, waarvan de echtheid dus niet te controleren zijn, boven komen drijven. We zullen het wel zien, eind februari in Barcelona.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.