Accessoires
14 januari 2012 - Ron Smeets

Geen Beats headsets meer van Monster

HTC heeft de afgelopen maanden nogal wat tijd en geld gestoken in de promotie van Beats Audio van Dr. Dre. De high-end headsets die daarbij horen waren afkomstig van Monster, een fabrikant van hoog kwalitatieve (design) headsets.

Volgens Business Week is er echter een kink in de kabel tussen Monster en Beats Audio gekomen. De fabrikant en het bedrijf van Dr. Dre zouden ruzie gekregen hebben over de verdeling van de kosten en inkomsten; geld dus. Het gevolg is dat de vijfjarige overeenkomst tussen beide bedrijven die later dit jaar afloopt niet verlengd zal worden.

Zowel Beats Audio als Monster zeggen dat ze als 'goede vrienden' uit elkaar gaan zeggen bronnen dat er wel degelijk ruzie ontstaan is over de verdeling van de kosten en inkomsten.

Als deze berichten kloppen en Monster inderdaad uit Beats Audio stapt dan is de vraag natuurlijk wie in de toekomst de Beats headsets gaat maken. Daarover is nog geen duidelijkheid volgens de bron die het verhaal bij Business Week deponeerde.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.