Wearables
15 juni 2016 - Ron Smeets

Geen Android Wear 2.0 voor de Moto 360 en LG G Watch

Zowel Motorola als LG (enkele weken geleden al) hebben besloten dat de eerste generatie van hun slimme horloges, respectievelijk de Moto 360 en G Watch, verstoken zullen blijven van de nieuwste Android Wear versie. Beide fabrikanten geven aan dat de hardware van deze smartwatches niet geschikt is voor Android Wear 2.0.

Nu is het natuurlijk niet nieuw dat oudere toestellen uiteindelijk niet meer meegenomen worden in het update proces voor de nieuwste besturingssoftware. Echter, in het geval van de smartwatches vind ik dat iets minder normaal. De meeste smartphone gebruikers nemen elke twee tot drie jaar een nieuw toestel (sommigen zelfs elk jaar). Dan heb je er niet zoveel last van wanneer een toestel na drie jaar niet meer voorzien wordt van de nieuwste Android, iOS of Windows versie.

Ik vraag mij echter af of we onze smartwatches ook elke twee jaar gaan vernieuwen. Sterker nog de G Watch en eerste Moto 360 zijn amper twee jaar 'oud'. Persoonlijk denk ik dat smartwatches een beetje gezien kunnen worden als tablets. Heb je er een, dan kan die makkelijk vier of vijf jaar mee. De noodzaak, omwille van grote vernieuwingen in hardware en/of specs, om elke twee jaar een nieuw model te kopen is mijns inziens nihil. Wellicht dat de smartwatch fabrikanten daar ook rekening mee kunnen houden? Dat zou wel zo fijn en handig zijn, toch?

Hoe dan ook, wanneer je dus in het bezit bent van een eerste generatie Moto 360 of de vierkante LG G Watch dan weet je dat Android 2.0 niet naar jouw slimme horloge zal komen.

Via, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.