Nieuws
25 mei 2012 - Ron Smeets

Geen Android ICS voor de Sony (Ericsson) Xperia Play

Aanvankelijk beloofde Sony (Ericsson) dat alle Xperia toestellen die in 2011 op de markt gekomen zijn ook een upgrade naar Android 4.0 (ICS) zouden krijgen.

Echter, op de site van Sony Mobile voor de Android upgrades wordt de Xperia Play niet meer vermeld (zie ook de screenshot hieronder). In april was dat wel nog het geval toen Sony Mobile een update postte over het ICS upgrade schema.

Daarin meldde Sony namelijk hetvolgende (de Xperia Play staat vetgedrukt): "The first Xperia models to receive the upgrade will be Xperia arc S, Xperia neo V and Xperia ray. For these first models, the rollout will start mid-April and continue over 4-6 weeks. Following on, Xperia arc, Xperia PLAY, Xperia neo, Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia pro, Xperia active and Sony Ericsson Live with Walkman will receive their scoop starting from the end of May/early June."

Op dit moment ziet het lijstje met Sony (Ericsson) toestellen die de Android ICS upgrade (gaan) ontvangen er als volgt uit:

Ik ben benieuwd of er nog meer Sony Ericsson Xperia's van dit lijstje gaan verdwijnen de komende weken. Ik hoop het niet. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.