Nieuws
26 oktober 2011 - Ron Smeets

Geen Android Ice Cream Sandwich voor de Nexus One

Zoals altijd na de release van een nieuwe Android versie is de meest gestelde vraag van gebruikers 'wanneer kan ik mijn toestel upgraden?'

Welnu, voor iedereen die nog een Google Nexus One heeft, de eerste 'Google Phone' van twee jaar geleden, is dat antwoord heel erg simpel. Nooit dus!

Volgens Google is de hardware van de Nexus One niet meer compatible met de (minimale) eisen die door Android Ice Cream Sandwich gesteld worden. Jammer, maar geeft wel duidelijkheid, toch? Voor wat betreft de Nexus S, daarvoor zou binnen enkele weken het upgrade proces naar Android ICS gestart gaan worden. In welke volgorde (landen / providers) en hoe lang het gaat duren voordat iedereen met een Nexus S aan de beurt geweest is, dat is nog niet duidelijk.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.