Nieuws
29 oktober 2011 - Ron Smeets

Geen Android Ice Cream Sandwich voor de LG Optimus 2X Speed?

LG heeft dit jaar een poging gedaan om weer wat prominenter in de smartphone markt aanwezig te zijn. De toestellen die men daarvoor introduceerde waren qua specs zeerzeker niet minder dan die van de bekende concurrenten maar in de verkoopcijfers is er, helaas voor LG, nog maar weinig terug te zien.

De mededeling van een van de LG woordvoerders dat de Optimus 2X Speed géén upgrade naar Android Ice Cream Sandwich gaat krijgen zal ook geen al te positieve invloed hebben op de zoektocht naar (hernieuwd) smartphone succes voor Korea's tweede fabrikant, en de (nu nog) nummer drie van de wereld.

Letterlijk meldde LG hetvolgende met betrekking tot de Android ICS update: “Dear Anant, We will not be introducing Android 4.0, Ice Cream Sandwich updates on LG Optimus 2X P990. Keep watching this space for further updates.”

Deze uitspraak werd gedaan op de Facebook pagina van LG maar is inmiddels weer offline gehaald. Laten we voor LG hopen dat de betreffende medewerker voor zijn beurt gesproken heeft en dat de fabrikant alsnog besluit om Android ICS updates voor haar (recente) modellen gaat uitrollen. Feit is wel dat zowel de Optimus 2X Speed als de Optimus 3D op dit moment ook nog steeds wachten op de beloofde Gingerbread update. Het heeft er dus alle schijn van dat de software ontwikkelaars van LG met een achterstand kampen, al dan niet door problemen met hun eigen software in combinatie met Android 2.3 (Gingerbread) en/of Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Kijkend naar de hardware specs van bovengenoemde toestellen kan ik gerust stellen dat die niet de oorzaak kunnen zijn. Zowel de Optimus 2X Speed als de Optimus 3D beschikken over een processor met meer dan voldoende capaciteit (snelheid en RAM) om een upgrade naar Gingerbread en ICS mogelijk te maken. Misschien dat LG haar ontwikkelaar in Korea eens een flinke schop onder de kont moet geven ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.