Geruchten
25 augustus 2016 - Ron Smeets

Geen 16 en 64GB iPhones meer? Nieuwe geruchten speculeren, niet voor het eerst, over het geheugen van de iPhone 7

Online is een document opgedoken waarop te zien is dat de iPhone 7 (Plus) waarschijnlijk niet meer verschijnt in uitvoeringen met 16 en 64GB geheugen. Het is niet voor het eerst dat daarover gespeculeerd wordt. Als we deze nieuwe informatie mogen geloven dan worden de nieuwe iPhones straks met 32, 128 of 256GB geheugen uitgerust.

Opvallend is dat in het document, waarin de drie genoemde geheugenmodules voor de nieuwe iPhones opgesomd staan, ook vermeld wordt dat Toshiba de leverancier zou zijn van de 256GB geheugenchip. De naam van de fabrikant voor de 32 en 128GB modules staat er niet bij.

Uiteraard, en zoals altijd met geruchten en gelekte documenten, is niet te controleren in hoeverre ze de uiteindelijke waarheid benaderen. Dat weet alleen Apple. Feit is wel dat de berichten over het verdwijnen van de 16GB iPhone versie al meerdere keren opgedoken zijn. Evenals het gerucht dat er ook een 256GB model zou komen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.