Accessoires
18 oktober 2005 - Ron Smeets

Gecodeerd bellen met de Crypt-A-Cell

Mochten jullie je druk maken of julle mobiele gesprekken misschen wel afgeluisterd worden door onverlaten, overheid of de prive detective van je wederhelft, dan hebben we hier de oplossing.

Het Engelse Spycatcher heeft sinds kort de Crypt-A-Cell in haar assortiment. Een module voor die, gekoppeld aan je mobieltje, alle uitgaande en inkomde gesprekken met een 256-Bit codering versleutelt zodat afluisteren geen zin meer heeft. Naar eigen zeggen is de gebruikte encryptiemethodiek (nog) niet te kraken.

Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden om te zorgen dat het systeem ook perfect functioneert. Zo moet de GSM aan de andere kant van de lijn natuurlijk ook van een Crypt-A-Cell voorzien zijn, anders kan het gecodeerde gesprek daar niet ge-de-codeerd worden.

Een andere voorwaarde is dat de module voorlopig alleen werkt met bepaalde Sony Ericsson toestellen dus behalve de Crypt-A-Cell. die toch al gauw 900 Euro kost, moeten jij en diegenen waarmee jij veilig wilt bellen waarschijnlijk ook nog een nieuw toestel kopen.

En Last, but not least: Als je dan staat te bellen moet je natuurlijk wel ervoor zorgen dat je je niet op de conventionele manier laat afluisteren door diegenen die naast je staan, zitten of lopen.

Voor dit laatste probleem is dit gadget wellicht een oplossing.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.