Nieuws
11 oktober 2005 - Ron Smeets

Gecensureerd SMSen voor 3 euro per bericht

Er zijn nog altijd landen waar de overheid koste wat kost alle informatie zelf wil controleren. Burma is daar een van.

Tot voor kort was het daar dus niet mogelijk om te SMSen omdat de overheid daar geen grip op had. Inmiddels heeft men dus een systeem geinstalleerd dat SMSjes kan controleren en censureren en nu mogen ook de Burmezen 'vrolijk' SMSen. Nou ja, voor 4 dollar (ca. 3 Euro) per berichtje want dat censureren kost natuurlijk een aardige duit.

Volgens bronnen in Burma is het SMSen echter nog niet aangeslagen onder de mobiele bellers (duhhh!!!) en wordt het vooralsnog alleen nog gebruikt, net als de meeste GSM's, door militairen en regeringsfunctionarissen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.