Nieuws
08 augustus 2011 - Ron Smeets

Gebruiksgemak BlackBerry, iOS, Android en Windows Phone

Enkele boys van de Harvard Universiteit hebben het gebruiksgemak van vier smartphone OS'en getest en vergeleken met elkaar. Opvallend is dat ze daarbij alleen de, in hun ogen, naar de drie basisfuncties van mobieltjes gekeken hebben; het maken van een telefoongesprek, toevoegen van een contactpersoon en het typen en versturen van een SMS'je.

Een beetje dun als je het mij vraagt. Het gebruiksgemak van de gemiddelde smartphone wordt volgens mij ook vooral bepaald door de snelheid van het OS, de User Interface in het algemeen en het installeren, gebruiken en de kwaliteit van apps, toch?

Als je een toestel zoekt om alleen af en toe te bellen, SMS'en en contacten toe te voegen, dan is een smartphone een beetje overkill ;-)) Maar goed, hieronder kun je de video, met resultaten, van het 'Harvard onderzoek' bekijken. Als je tien minuten de tijd hebt daarvoor want zo lang duurt het filmpje ;-)) Zoniet, dan kan ik verklappen dat de BlackBerry en Android slecht scoren bij het toevoegen van een contact omdat het veel te veel tijd kost volgens de 'onderzoekers'. Bellen is bij alle drie goed te doen (duh ;-))). Bij het typen en versturen van een SMS ontlopen de vier smartphone OS'en elkaar ook nauwelijks. Windows Phone en iOS komen uiteindelijk wel als winnaars uit de bus.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.