Nieuws
02 juni 2015 - Ron Smeets

Gebruik van Android Lollipop stijgt bijna 30% in één maand Eén op de acht Android toestellen draait de nieuwste versie van het Google OS

Met zo'n titel lijkt het tenminste nog heel wat, al verraadde de subtitel wel dat de opmars van Android Lollipop nog steeds niet bijzonder hard gaat. Het is nog maar een maand geleden dat het aandeel Lollipop dat van Ice Cream Sandwich uit 2013 voorbij ging, Maar goed, in de afgelopen maand is het aandeel van de nieuwste versie van het Google OS verder gestegen, van 9.7 naar 12.4%; ofwel een stijging van 28%. Dat blijkt uit de meest recente metingen van toestellen die in de laatste week van mei de Google Play Store bezocht hebben.

Android KitKat blijft met 39.2% nog altijd de meest gebruikte versie, op de voet gevolgd door Jelly Bean met 37.4%. Het zal mij benieuwen of Lollipop vóór de uitrol van Android M er nog in slaagt een van deze vorige versies voorbij te streven. Het aantal toestellen dat de Lollipop update nog moet krijgen, plus de verkopen van nieuwe smartphones als de Galaxy S6, LG G4 en dergelijke kunnen de komende drie maanden nog een behoorlijke duit in het zakje doen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.