Nieuws
01 oktober 2010 - Ron Smeets

Gebruik Nokia Ovi diensten groeit gestaag door

Nokia is normaal niet zo scheutig met het publiceren van cijfers over het succes (of niet) van hun producten maar de afgelopen weken zie ik toch steeds vaker persberichten opduiken waarin de Finnen, al dan niet via het kanaal van Symbian, 'opscheppen' over hun prestaties ;-)

Neem nu het gebruik van de OVi Diensten. Vandaag meldt Nokia dat er meer dan 200.000 nieuwe OVI klanten bijkomen en dat er op dit moment bijna 140 miljoen OVI gebruikers zijn, verdeeld over de iets meer dan 190 landen waar de OVI diensten inmiddels beschikbaar zijn. Letwel, er wordt niets gezegd over het percentage actieve en in-actieve gebruikers.

Een tweede cijfer dat Nokia vandaag vol trots presenteert is het aantal OVI downloads. Die teller staat op 2.3 miljoen per dag. Begin dit jaar (in April) was dat nog 1.6 miljoen per dag. Dat zijn dus niet alleen de Apps (games, tools etc), maar ook alle muziek en maps downloads. Vooral de afdeling muziek zal natuurlijk een heel groot deel van die 2.3 miljoen downloads voor haar rekening nemen, maar de details daarvan heeft Nokia ook (nog) niet vrijgegeven. Die 2.3 miljoen dowloads zijn verdeeld over gratis en betaalde Apps en Games die in de Ovi Store aangeboden worden. Gegevens over de aantallen downloads van de andere OVI Diensten (Ovi Maps, Ovi Music, Ovi Messaging en in sommige landen ook uit Ovi Life Tools) zijn niet bekendgemaakt.

Verder meldt Nokia nog dat er 70 ontwikkelaars en uitgevers zijn zijn wiens App(s) meer dan 1 miljoen keer gedownload zijn. Daarbij zijn onde andere eBuddy, Nimbuzz, 3D Arts, Snaptu en Shazam. De volledige lijst van 70 succesvolste OVI ontwikkelaars en uitgevers kun je hier nalezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.