Nieuws
04 juli 2016 - Ron Smeets

Gebruik mobiel bankieren app van ABN AMRO naar recordhoogte

Volgens ABN AMRO hebben klanten van de bank in mei van dit jaar meer dan 67 miljoen keer ingelogd via de mobiel bankieren app. Nog nooit eerder werd de app zo vaak in een maand gebruikt. Als verklaring geeft de bank dat mei traditioneel de 'vakantiegeld' maand is en dat klanten dan schijnbaar extra vaak hun saldo checken of andere bankzaken afhandelen. Dat gebeurt dus steeds vaker mobiel. Begin dit jaar lag het gemiddelde maandelijkse gebruik van de app nog rond de 60 miljoen keer.

Het zal niemand verbazen dat de bank de verwachting uitspreekt dat mobiel bankieren, en het gebruik van de app, de komende maanden en jaren nog verder zal toenemen. De drempel om bankzaken, en dan niet alleen het checken van een saldo, via smartphones te regelen wordt steeds lager.

Uit het persbericht van ABN AMRO:
Frank Verkerk, Directeur Digital Banking: “We zien aan het gebruik door onze klanten dat de populariteit van onze Mobiel Bankieren app flink toeneemt en we verwachten dat de groei in het gebruik ervan daarom nog verder zal toenemen. ABN AMRO blijft daarom investeren in de doorontwikkeling van de app. Zo maken we het mogelijk om nu en in de toekomst steeds meer bankzaken via onze app te regelen.”

Met de app kunnen klanten onder andere eenvoudig geld overboeken, rekeningoverzichten bekijken, acceptgiro’s scannen en de betaalpaslimiet wijzigen. Sinds kort kunnen klanten ook IDEAL betalingen doen via de Mobiel Bankieren app, zonder daarbij de e.dentifier te hoeven gebruiken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.