Nieuws
12 januari 2010 - Marvin de Reuver

Gebouw toont activiteiten door Augmented Reality en QR Code

Er komen steeds meer toepassingen van Augmented Reality, de een nog beter dan de ander. Nu heeft Alexander Reeder een mooie video geplaatst van een N Building. De N Building is gevestigd in de buurt van Tachikawa. Het doel is om uiteindelijk via een QR Code meegenomen te worden naar een website met alle informatie winkel informatie. De makers vinden dat billboards de structuur van het gebouw verbergen en komen daarom met deze oplossing.  

Op 15 december 2009 hielden ze een opening met een tijdelijke iPhone app, die ze speciaal voor dit gebouw hebben gemaakt.

Met de statische QR code en de app wilden de makers  laten ze zien wat er zich in het gebouw afspeelt, dat is hun visie op de toekomst. Dit is slechts een begin met wat ze in toekomst willen gaan ontwikkelen met Augmented Reality, laten zien wat zich in het gebouw begeeft, exclusieve reclames, kortingscodes en ga zo maar door. 

Persoonlijk vind ik dit een super gave ontwikkeling, maar ben benieuwd hoe ze dit gestalte gaan geven en ik ben nieuwsgierig naar de houding van de consument tegen deze ontwikkeling. Wat is jouw mening hierover? 

http://vimeo.com/8468513
Over de auteur: Marvin de Reuver