Wearables
16 oktober 2015 - Ron Smeets

Gear S2 ligt eind deze maand in de winkels Samsung's ronde slimme horloge wordt in twee uitvoeringen geleverd

Samsung heeft vandaag bekend gemaakt dat de nieuwste smartwatch van de Koreaanse fabrikant, de ronde Gear S2 die vlak voor de IFA onthuld werd, eind deze maand, 30 oktober om precies te zijn, in de Nederlandse winkels ligt.

Het slimme horloge zal in twee uitvoeringen beschikbaar komen; de 'standaard' Gear S2 heeft het gladde, ietwat minimalistische, design en kost 349 euro. Daarbij kun je kiezen uit een donkergrijs model met een zwarte polsband of een zilverkleurige uitvoering met een witte band.

De Gear S2 Classic (tweede foto hieronder) ziet er iets meer uit als een traditioneel horloge. Die komt alleen in de kleur zwart, met een zwart lederen band, op de markt voor een adviesprijs van 399 euro. En geheel in 'Apple-stijl' gaat Samsung ook aparte polsbandjes verkopen voor de Gear S2 modellen. Die hebben een prijskaartje van minimaal 40 euro.

Uit het persbericht van Samsung:
De Samsung Gear S2 gaat twee dagen mee op een batterijlading. De smartwatch is gemakkelijk draadloos op te laden via een charging dock. Door aan de ring op de Gear S2 te draaien, navigeer je snel en eenvoudig door het menu, berichten en applicaties. Notificaties lees je direct vanaf het scherm en ook belangrijke berichten verstuur je vanaf je pols. Met nieuwe fitnessfuncties blijf je fit en actief, terwijl de smartwatch op de achtergrond bijhoudt hoeveel je beweegt. De Gear S2 is met verschillende polsbandjes en te downloaden achtergronden voor iedereen naar eigen smaak te personaliseren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.