Wearables
01 september 2015 - Ron Smeets

Gear S2 is de eerste ronde Samsung smartwatch

Samsung heeft, twee dagen voor de persconferentie hier op de IFA, alvast de meeste informatie van haar nieuwste smartwatch onthuld. Het zal voor niemand nog een verrassing zijn dat de Gear S2 een rond model is. Daarvan waren al diverse bewuste teasers en onbewuste kiekjes en informatie gelekt.

De Gear S2 heeft een rond, 1.2 inch, scherm met een resolutie van 320 x 320 pixels, een 1Ghz dual core processor met 512MB RAM en 4GB intern geheugen. De accu lijkt met 250 mAh wat aan de krappe kant, maar daarover kan ik natuurlijk pas meer zeggen als ik hem uitgeprobeerd heb. Volgens Samsung zou de Gear S2 twee tot drie dagen op een acculading meegaan.

Er komen drie uitvoeringen; de Gear S2, een Gear S2 Classic en een Gear S2 met 3G support. Verdere details houdt de Koreaanse fabrikant nu nog even 'geheim'. Die zullen op 3 september bekend worden, rondom de IFA persconferentie. Dat geld waarschijnlijk ook voor de prijs en beschikbaarheid van het nieuwe slimme horloge

https://youtu.be/nwn8qMaNoJk

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.