Nieuws
20 mei 2011 - Ron Smeets

Gartner: Marktaandeel Windows Phone 7 in Q1 slechts 1.5%

Over de verkoopcijfers van Windows Phone 7 worden door Microsoft nog altijd enigszins geheimzinnig gedaan. Zo af en toe roept men wel wat, maar de details houdt de software gigant nog voor zich. Men beperkt zich vooral tot het bekendmaken van het aantal uitgegeven licenies voor Windows Phone 7.

Gartner heeft echter becijferd dat er in het eerste kwartaal van 2011 1.6 miljoen Windows Phone 7 toestellen verkocht zijn. Als die berekeningen kloppen dan is het marktaandeel van Windwos Phone 7 in het eerste kwartaal van 2011 dus blijven steken op een schamele 1.6%. In totaal werden in die periode namelijk zo'n 101 miljoen smartphones verkocht.

Opvallend is verder ook nog dat in Gartner's berekeningen vermeld wordt dat er in Q1 van 2011 2 miljoen Windows Mobile (6.5.x) smartphones verkocht werden. Dat betekent dus dat het 'oude' OS, waarvan Microsoft al heeft aangegeven dat men zich daarme alleen nog op de zakelijke markt en gebruikers richt, nog steeds populairder is dan de 'nieuwe' versie.

het zal mij benieuwen of Microsoft naar aanleiding van al deze schattingen, berekeninen en de verwachtingen van diverse analisten dat Windows Phone 7 de komende jaren zal uitgroeien tot het derde, tweede of zelfs het populairste smatphone OS van deze wereld nog gaat reageren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.