Accessoires
08 mei 2009 - Ron Smeets

Garmin's "camnavigator"

Mmmh, op zich wel een aardige vondst van Garmin. Een portable navigator met ingebouwde waterdichte camera voor hikers en andere outdoors freaks die hun avonturen willen vereeuwigen ;-)

Of dit de nieuwe trend gaat worden in de portable navigatiemarkt waag ik echter te betwijfelen. Bij Garmin denken ze daar natuurlijk anders over zoals je in onderstaand persbericht duidelijk kunt lezen. Wat denken jullie? Kansrijk of een flop in wording?

De verkoopadviesprijs van de Oregon 550 is in Nederland 499 euro. De Oregon 550T is voorgeprogrammeerd met topografische kaarten van Europa en zal 579 euro kosten. De toestellen zullen naar verwachting vanaf de tweede helft van juli verkrijgbaar zijn.

De nieuwe Oregon 550 en de Oregon 550T beschikke naast een aanraakscherm ook over een 3.2 megapixel camera voor het maken van foto’s met een geotag en een elektronisch kompas. De waterdichte en eenvoudig te bedienen Oregon 550 is de oplossing voor gebruikers die zoeken naar een allround GPS-handheld navigator.
 
“Tegenwoordig wil iedereen zoveel mogelijk doen met zo weinig mogelijk middelen. De Oregon 550 en 550T zijn hierop het antwoord: het GPS-toestel dat u kunt gebruiken bij al uw activiteiten, in elk klimaat, op elk terrein, in elk jaargetijde,” zegt Remco Flikweert, commercieel manager bij Garmin. “De Oregon 550 is ook voor beginners eenvoudig te bedienen en leidt u de weg tijdens uw avonturen. Onderweg zet u de hoogtepunten van uw reis op de foto, als aandenken voor thuis.”

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.