Nieuws
23 oktober 2007 - Redactie MobileCowboys

Garming Mobile XT: Plug 'n Play navigatie voor mobieltjes

(Persbericht) Garmin introduceert een nieuwe alles-in-een software-oplossing die smartphones met geïntegreerde GPS verandert in een high-end navigatiesysteem.

Garmin Mobile XT is een softwareapplicatie die de in de mobiele telefoon ingebouwde GPS ontvanger naadloos laat samenwerken met de Garmin cartografie, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren in Europa en Noord Amerika.

De Garmin Mobile XT biedt ook toegang tot dynamische content, zoals real-time verkeersinformatie en weerberichten, zonder extra maandelijkse kosten.

“Garmin Mobile XT is eenvoudig te gebruiken en laat gebruikers direct navigeren zonder extra maandelijkse kosten”, zegt Remco Flikweert, commercieel manager van Garmin Nederland. “Het is een eenmalige investering waarmee gebruikers complete GPS-satellietnavigatie op hun smartphone krijgen. Waar en wanneer ze dit nodig hebben en ook in gebieden die buiten de dekking van het GSM netwerk vallen.”

Garmin Mobile XT wordt voorgeprogrammeerd geleverd op een microSD geheugenkaart (inclusief miniSD en SD adapter). Naast de Garmin navigatiesoftware bevindt zich hierop tevens een complete wegenkaart voor de Benelux, Europa of Europa plus de Verenigde Staten en Canada. Zodra de kaart in een voor Mobile XT geschikte smartphone met geïntegreerde GPS wordt geplaatst. zal de applicatie automatisch starten. Gebruikers worden dan begroet met Garmin’s intuïtieve ‘Waarheen?’ en ‘Bekijk kaart’ welkomstscherm. Met een paar scherm- of toetstikken kunnen ze vervolgens gemakkelijk navigeren naar een specifiek adres of kiezen uit de uitgebreide lijst met nuttige punten (‘points of interest’), zoals restaurants, hotels en tankstations. Naast de gesproken aanwijzingen wordt de exacte positie getoond op een gedetailleerde, meeschuivende kaart. Mist een gebruiker een afslag dan wordt automatisch een nieuwe route berekend.

Garmin Mobile XT biedt verder een aantal bijzondere functies, zoals ondersteuning voor reisgidsen, topografische kaarten en eigen nuttige punten. Daarnaast hebben gebruikers de beschikking over geavanceerde mogelijkheden zoals routeplanning op basis van opgeslagen routes, zelf in te stellen locaties die vermeden moeten worden en oproepbare ‘trip logs’. Garmin Mobile XT gebruikers kunnen op daarvoor geschikte systemen een locatie, of een contact in het adressenboek of afspraak in de kalender opgeven als bestemming.

Garmin Mobile XT biedt tevens de ‘PeerPoints’-functie, waarmee gebruikers hun positie kunnen verzenden naar ieder ander GSM-toestel. Ook kunnen hiermee de posities van andere Garmin Mobile XT-gebruikers op de kaart bekeken worden om er vervolgens naartoe te navigeren. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld precies zien waar familieleden of vrienden zich bevinden en met een druk op de knop een route naar die locatie instellen.

Behalve navigatie biedt Garmin Mobile XT gratis toegang tot Garmin Online, met nuttige, up-to-date informatie zoals verkeersinformatie en weerberichten. De real-time verkeersinformatie herkent ongevallen, wegwerkzaamheden en andere gebeurtenissen die het verkeer beïnvloeden en zal - indien mogelijk - hier rekening mee houden bij het berekenen van de route. Met actuele weerberichten kan het weerbericht voor de huidige locatie worden bekeken of van een willekeurige andere plaats op de wereld. Garmin Online is beschikbaar via de data service van de mobiele telefoon.

Garmin Mobile XT is compatibel met een groot aantal smartphones waaronder toestellen van Sony Ericsson, HP, Nokia en Samsung. Mobile XT werkt met toestellen die gebaseerd zijn op Windows Mobile, Palm en Symbian S60. Een compleet overzicht van compatibele smartphones is te vinden op deze link.

Het Garmin Mobile XT Benelux pakket is te verkrijgen voor € 99. Het Europese pakket kost € 149.

Bij aanschaf van Garmin Mobile XT krijgt u tevens een gratis 30 dagen proefversie van de Cyclops flitspalendatabase voor heel Europa. Een abonnement op deze service kost na deze 30 dagen proef slechts € 19,95 per jaar.Gerelateerde links:
Garmin en TomTom komen dit jaar met een GPS Phone
Garmin Astro wordt met GPS Tracker geleverd
Garmin StreetPilot 2820 navigeert en entertaint
Portable Navi met land- en zeekaarten
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl