Accessoires
03 mei 2006 - Ron Smeets

Garmin StreetPilot 2820 navigeert en entertaint

Volgende maand komt, voorlopig alleen in de VS, de nieuwste portable navigator van Garmin op de markt, de StreetPilot 2820. De Europese releasedatum is nog niet bekend, maar die komt er wel.

Het prijskaartje van ruim 1100 dollar is bepaald niet kinderachtig, maar Garmin denkt dat wel te kunnen maken gezien de veelzijdigheid van de 2820.

Behalve de navigatie functies is de StreetPilot 2820 namelijk ook voorzien van een MP3- en audio boek speler en een XM radio ontvanger. Dankzij de ingebouwde speaker, microfoon en Bluetooth module kan hij tevens als handsfree device voor je GSM gebruikt worden. Handig voor in de auto.

Het toestel zelf wordt uitgevoerd met een 454x240 pixel, 9.5 cm, touchscreen display, een USB poort, afstandsbediening en voorgeinstalleerde kaarten van de regio waarin hij geleverd wordt, inclusief POI en 'waterkaarten' zodat je ook je hotel, restaurant en de weg op het water kunt vinden.Gerelateerde links:
Portable Navi met land- en zeekaarten
GPS navigatie horloge van Globalsat
Twig GPS phone met NavTeq navigatie
Navigator met stemherkenning
PSP wijst de weg in de Metro
PDA met Navi of Navi met PDA
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.