Nieuws
13 september 2010 - Ron Smeets

Garmin stapt wellicht uit de smartphone business

Sinds de komst van (bijna) gratis navigatie oplossingen voor smartphones zitten de makers van traditionele PND's (TomTom, Garmin, Mio etc) zo'n beetje met de handen in hun haren.

Sommigen hebben de afgelopen jaren te lang gewacht om zich op de mobiele navigatiemarkt te storten. Anderen deden dat wel maar waren daarme (nog) niet echt succesvol.

In het laatste geval doel ik op Garmin. Die zijn al jaren met Asus bezig om zogenaamde navigatie smarphones aan de man te brengen. Hoewel daar enkele aardige modellen, zoals de Nüvifone A10 en A50, tussen zitten zijn ze nog niet in grote getalen verkocht.

In een interview met Reuters heeft Garmin nu laten doorschemeren dat ze het nog een paar maanden willen 'aankijken' en als de verkoopcijfers van hun navigatie smartphones niet verbeteren dan is de kans heel groot dat Garmin zich terug zal trekken van de smartphone markt. In Q2 van dit jaar verkocht Garmin voor 27 miljoen dollar (ca. 20 miljoen Euro) aan Smartphones.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.