Nieuws
26 juli 2013 - Ron Smeets

Garmin Monterra; Outdoor GPS met Android (video)

Medio april was ik samen met Cowboy Jöran bij de Garmin GPS Experience aan de Costa Brava. Drie dagen sporten en spelen met de nieuwste GPS gadgets. Enfin, de video's en het verslag van die perstrip, voor wie ze nog niet gezien heeft, kun je hier, hier en hier eventueel nog eens bekijken.

Garmin kondigde toen echter ook al aan, zonder veel meer prijs te geven, dat de fabrikant deze zomer met een nieuw GPS gadget zou komen. Welnu, dat is dus de Monterra; een GPS tool voor outdoor activiteiten en -sporters (Geocashing, hiking, bergbeklimmen etc.). De meest in het oog springende spec is echter het Android (ICS) besturingssysteem. 

De Monterra zal pas in de loop van september beschikbaar komen op de Nederlandse markt. Net na het vakantieseizoen dus. Garmin gaf in April al aan dat de ontwikkeling van het apparaat helaas iets langer duurde dan gepland. Ik kon onlangs wel al een paar dagen met een (vroeg) prototype 'spelen'. Nee, ik ben niet gaan bergbeklimmen of hiken. Dat had ik in april bij de GPS Experience al meer dan genoeg gedaan. Hieronder een korte video van mijn eerste ervaringen met de Garmin Monterra. Ow, en een zeer bijzondere, zoniet verrassende, vondst op het strand van Zandvoort.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.