Toestellen
01 maart 2009 - Ron Smeets

Garmin loze Asus P835 aangekondigd

De afgelopen maanden was de aandacht van Asus vooral gericht op diens samsenwerking met Garmin op het gebied van Smartphones met ingebouwde Navigatie. Toch gaan de Taiwanezen ook nog andere, Garmin-loze, toestellen op de markt zetten.

Enkele dagen geleden werdt in dat kader de Asus P835 aangekondigd, een bijzonder complete Smartphone die weliswaar ook beschikt over GPS maar niet standaard voorzien wordt van Garmin software en kaarten.

De Asus P835 heeft onder andere een WVGA (800x480) touchscreen display met een beelddiagonaal van 3.5 inch, WiFi, HSDPA support (max. 7.2Mbps) maar draait (helaas) nog op Windows Mobile 6.1 tegen de tijd dat hij over enkele maanden de winkels gaat bereiken. Tegen welke prijs dat zal zijn en of de P835 ook in Nederland en België op de markt gaat komen is helaas nog niet bekend.

Leuke feature is wel dat het toestel ook dienst kan doen als een WiFi access point zodat je je HSDPA verbinding kunt delen met maximaal 10 anderen. Zorg in dat geval wel voor een flat-rate data abonnement bij je provider want anders kan de rekening je nog wel eens zwaar op de maag vallen.

Andere noemenswaardige specs van de Asus P835:
- 5 megapixel camera met autofocus
- 4GB intern opslag geheugen
- Quad-band GSM
- microSD geheugenkaart ingang
- Mobile Office (Word en Excel editor, Powerpoint viewer)
- Email Support (o.a Push / Exchange)
- afmetingen: 115 x 59 x 13.8mm (hxbxd)
- gewicht: 148 gram

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.