Accessoires
23 juli 2008 - Redactie MobileCowboys

Garmin lanceert drie touchscreen navigatiesystemen

PERSBERICHT - Garmin heeft onlangs de Oregon serie van handheld GPS-apparaten voor recreatief, watersport- en fitnessgebruik geïntroduceerd.

Deze navigatietoestellen beschikken over een intuïtief te bedienen aanraakscherm, een stevige, weerbestendige behuizing en bieden een keuze aan voorgeprogrammeerde kaarten. In Nederland is de Oregon-serie vanaf oktober 2008 (prijzen vanaf 349 Euro) verkrijgbaar.

“Het scherm van de Oregon reageert op de aanraking van een vingertop maar is bestand tegen de krachten van de natuur,” aldus Clive Taylor van Garmin. “Het combineren van het aanraakscherm van onze autonavigatiesystemen met de uitgebreide functies van onze buitensportmodellen maken van de Oregon de outdoor handheld GPS bij uitstek.”

De Oregon beschikt over een zeer gevoelige GPS-ontvanger, voorgeprogrammeerde kaarten en een hoge resolutie 3-inch aanraakgevoelig kleurenscherm. De satellietontvangst komt sneller tot stand dan voorheen, dankzij Garmin’s nieuwe HotFix-techniek die automatisch belangrijke satellietinformatie berekent en opslaat. Ongeacht waar de gebruiker zich bevindt zal de Oregon na het inschakelen op basis van deze informatie de positie direct kunnen berekenen, zodat niet gewacht hoeft te worden totdat deze informatie van de satellieten komt.

Het topmodel in de serie, de Oregon 400t (foto boven), verschaft wandelaars een voorgeladen Europese topografische kaart met een schaal van 1:100.000, details op straatniveau en een geavanceerd 3D hoogteperspectief. De Oregon 300 (foto hieronder) is voorzien van een wereldwijde basiskaart met schaduwreliëf en de Oregon 200 (foto helemaal onder) toont een basiswegenkaart die eenvoudig kan worden uitgebreid met aanvullende Garmin Mapsource kaarten voor avonturen op het land of op het water.

Garmin weet dat zijn gebruikers vele interesses hebben. Vandaar dat de Oregon voorziet in vijf door de gebruiker in te stellen profielen — auto, watersport, recreatief, fitness of geocaching — waarbij de beste functies voor iedere activiteit snel kunnen worden opgeroepen met handige snelkoppelingen.

De 400t en 300 kunnen verder gemakkelijk draadloos tracks, waypoints en geocaches uitwisselen met andere Oregon- en Colorado-gebruikers. Deze beide modellen zijn voorzien van een luchtdruk hoogtemeter en een elektronisch kompas. Verder zijn ze geschikt om samen te werken met de Garmin hartslag- en cadanssensor zodat gebruikers onderweg hun fitness- en fietsprestaties in de gaten kunnen houden.

De Oregon is het eerste Garmin-apparaat waarmee gebruikers Wherigo™ kunnen spelen, de nieuwste op GPS gebaseerde activiteit van Groundspeak, de mensen die geocaching tot een wereldwijd fenomeen hebben gemaakt. Met Wherigo (uitgesproken "Where I go") kunnen Adventure Games, historische trips of andere innovatieve games in de echte wereld worden aangemaakt en gespeeld. Geocaching is zelfs eenvoudiger met de Oregon, door de mogelijkheid voor het downloaden van online informatie voor iedere cache, waaronder de locatie, terrein, moeilijkheidsgraad, hints en beschrijving. Het meenemen van printouts van de cache informatie behoort hiermee tot het verleden.

De Oregon heeft een gewicht van nog geen 200 gram en een batterijlevensduur tot 18 uur. Het toestel  is voorzien van een microSD geheugenkaart voor aanvullende digitale Mapsource-kaarten. Voor meer informatie: www.garmin.nl.

Adviesprijzen incl. BTW:

Oregon 200 - €349

Oregon 300 - €429

Oregon 400t - €529Gerelateerde links:
Uitgebreide videoreview van de Garmin Nüvifone
Garmin navigatie nu ook op Samsung Smartphones
Garmin introduceert de Nüvifone
Garming Mobile XT: Plug 'n Play navigatie voor mobieltjes
Garmin StreetPilot 2820 navigeert en entertaint
Portable Navi met land- en zeekaarten
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl