Toestellen
31 januari 2008 - Ron Smeets

Garmin introduceert de Nüvifone

Ruim vier maanden geleden werd nog voorspeld dat Garmin in 2007 al haar eerste Portable Navigatie toestel met mobiele belfunctie zou introduceren.

Welnu, die voorspelling is ietwat voorbarig gebleken want de fabrikant heeft gisteren officieel bekendgemaakt dat de Nüvifone zoals het toestel zal gaan heten dit jaar op de markt zal komen.

Het toestel (foto) ziet er indrukwekkend uit en ook de specs mogen er wezen. Geheel in stijl met de Navigatie functie heeft de Nüvifone een 3.5 inch touchscreen display, voorgeinstalleerde kaarten van Europa en/of Noord Amerika, miljoenen POI's, Garmin Online (voor file-info, nieuws, aandelenkoersen etc) en Google Local Search.

Verder is het toestel voorzien van een mobiele belfunctie met 3G en HSDPA support, een web-browser, multimedia speler en hij heeft ook een camera voor het maken van foto's en video. De resolutie van de camera is nog niet bekend.

Het toestel komt ergens in Q3 van dit jaar op de markt en zal ook te bewonderen zijn in Barcelona, medio Februari. Een prijskaartje is er nog niet aan gehangen.Gerelateerde links:
Nieuwe portable navigator van Garmin
Garming Mobile XT: Plug 'n Play navigatie voor mobieltjes
Nu ook navigeren in het Roze. . .
Garmin en TomTom komen dit jaar met een GPS Phone
Garmin Astro wordt met GPS Tracker geleverd
Garmin StreetPilot 2820 navigeert en entertaint
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.