Geruchten
14 september 2007 - Ron Smeets

Garmin en TomTom komen dit jaar met een GPS Phone

In een artikel van DigiTimes over de ontwikkeling van GPS enabled devices en de toepassing van Taiwanese technologie daarin is onder andere te lezen dat de Navigatie giganten TomTom en Garmin nog dit jaar van plan zijn een GPS Smartphone op de markt te brengen.

Volgens bronnen werken TomTom en Garmin bij de ontwikkeling van deze Navigatie Smartphones samen met een of meerdere Taiwanese producenten zoals Inventec Appliances, Quanta Computer en/of Compal Communications.

Op zich was het natuurlijk wel te verwachten dat TomTom en zijn concurrenten die stap een keer moesten nemen, maar de 'aankondiging' dat dit al in 2007 gaat gebeuren is wel een verassing. Vooropgesteld natuurlijk dat het verhaal en de info van DigiTimes kloppen.

Vooralsnog zijn er nog geen officiële mededelingen gedaan van de kant van TomTom en/of Garmin.Gerelateerde links:
We maken een GSM met GPS en noemen hem. . .
Mio Pocket Phone met GPS
GPS Phone van Pharos in Amerikaanse winkels
Sony Ericsson K530i, 3G toestel voor onderweg
Nieuwste Tom Tom is ook een mobiele telefoon.
'Gratis' navigatiesoftware voor de N95
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.