Toestellen
11 februari 2010 - Ron Smeets

Garmin-Asus Nüvifone A50 met Android OS

Enkele weken geleden werd al bekend dat Garmin-Asus tijdens het MWC in Barcelona weer met enkele nieuwe navigatie mobieltjes zou komen.

De eerder al gespotte Nüvifone M10 wordt een Windows Mobile 6.5.3 toestel en de vandaag onthulde Nüvifone A50 wordt de eerste Android Phone van Garmin-Asus.

Qua specs heeft de A50 onder andere een GPS ontvanger (duhh ;-)), een 3.5 inch HVGA (480x320) capacitive touchscreen display, 3 megapixel camera, 4GB intern geheugen, een microSD geheugenkaart optie en Garmin navigatie software (turn-by-turn) en kaarten. Meer informatie, zoals de prijs en beschikbaarheid, wordt in Barcelona onthuld. Dat zelfde geldt voor de Android Versie (1.x of 2.x) maar het gerucht gaat dat de Garmin Asus Nüvifone A50 op Android 1.6 zal draaien. Volgende week weten we meer. Garmin-Asus-A50-Nuvifone-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.