Toestellen
01 juli 2010 - Ron Smeets

Garmin-Asus Nüvifone A10 voor Tour de France fans van KPN

Ja ja, ik hoor jullie al denken: 'wat is dit nu voor een rare aankondiging?' OK, ik moet hem wellicht iets nuanceren.

Het was al bekend dat de Garmin-Asus Nüvifone A10 dit jaar exclusief bij KPN verkocht zou gaan worden. Welnu, de provider biedt klanten in Rotterdam, daar waar de Tour de France dit weekend van start gaat, de kans het toestel nog effe iets (twee dagen, om precies te zijn) eerder in hun bezit te hebben dan de rest van het land. Hij is vandaag en morgen namelijk exclusief al te verkrijgen bij de KPN winkel aan de Lijnbaan.

De linkt tussen de Tour en Garmin-Asus is natuurlijk niet zo vreemd. De fabrikant is namelijk de hoofdsponsor van een van de deelnemende wielerploegen.

Zo op het eerste gezicht lijkt de Nüvifone A10 over dezelfde UI te beschikken als de A50. Standaard beschikt het toestel natuurlijk over de bekende Garmin Navigatiesoftware en kaart-info (West-Europa wordt geinstalleerd op het toestel meegeleverd). Navigeren kun je op de bekende manier, door het invoeren van een adres, maar het is ook mogelijk om adressen uit een email of SMS te halen of te navigeren naar de lokatie van een foto met geotag.

Andere noemenswaardige specs zijn het 3.2 inch touchscreen, de 5 megapixel camera, WiFi, Bluetooth en een 1500 mAh accu die ervoor moet zorgen dat je ook na het navigeren, als je op de plaats van bestemming bent, nog gewoon kunt bellen ;-) Gelukkig wordt er in de doos ook een houder met zuignap en autolader gestopt zodat je het toestel ook direct goed kunt gebruiken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.