Toestellen
28 april 2010 - Ron Smeets

Garmin-Asus Nüvifone A10 exclusief naar KPN

In Barcelona kon ik al even spelen met de Garmin-Asus Nüvifone A50 en was daar vooral verrast door de bijzonder gebruiksvriendelijke 'non-Android' User Interface van deze Android Navigatie Phone.

KPN heeft vandaag aangekondigd dat zij vanaf juli tot het eind van dit jaar exclusief de vergelijkbare Garmin-Asus Nüvifone A10 gaan verkopen. Het toestel wordt zowel bij KPN als Hi en Telfort in het assortiment opgenomen.

Zo op het eerste gezicht lijkt de Nüvifone A10 over dezelfde UI te beschikken als de A50. Standaard beschikt het toestel natuurlijk over de bekende Garmin Navigatiesoftware en kaart-info (West-Europa wordt geinstalleerd op het toestel meegeleverd). Navigeren kun je op de bekende manier, door het invoeren van een adres, maar het is ook mogelijk om adressen uit een email of SMS te halen of te navigeren naar de lokatie van een foto met geotag.

Andere noemenswaardige specs zijn het 3.2 inch touchscreen, de 5 megapixel camera, WiFi, Bluetooth en een 1500 mAh accu die ervoor moet zorgen dat je ook na het navigeren, als je op de plaats van bestemming bent, nog gewoon kunt bellen ;-) Gelukkig wordt er in de doos ook een houder met zuignap en autolader gestopt zodat je het toestel ook direct goed kunt gebruiken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.