Toestellen
23 januari 2010 - Ron Smeets

Garmin Asus M10 gepresenteerd

Tja, nu de markt van de navigatie systemen op z'n kop gezet is door Google in de VS en Nokia in de rest van de wereld zullen de bedrijven als TomTom en Garmin iets anders moeten bedenken om hun hoofd boven water te houden.

Garmin was daar weliswaar al een tijdje mee bezig. De navigatie fabrikant heeft immers de afgelopen twee jaar enkele mobiele (navigatie) smartphones geintroduceerd, samen met computer fabrikant Asus, maar echte succesnummers heeft dat nog niet opgeleverd. Wellicht dat de introductie van de Garmin-Asus M10 daar verandering in kan brengen.

Net als de eerdere Garmin-Asus phones is de M10 ook onderdeel van de Nüvifone serie. De meest in het oog springende feature van de M10, behalve de navigatie functies natuurlijk, is de aanwezigheid van het  gloednieuwe Windows Mobile 6.5.3 besturingssysteem. Helaas zal de Garmin-Asus M10 voorlopig alleen in Azië op de markt komen, maar wellicht dat de fabrikant over enkele weken in Barcelona meer nieuws heeft voor ons deel van de (mobiele) wereld.

De belangrijkste specs van de Garmin-Asus M10:
- 3.5 inch WVGA (800x480) touchscreen display
- 5 megapixel camera
- Garmin GPS navigatie software
- WiFi
- 4GB opslaggeheugen
- microSD geheugenkaart optie (max. 32GB)
- 1500 mAh accu
- 600 MHz processor
- 512MB RAM
Garmin-Asus-M10

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.