Accessoires
05 januari 2007 - Ron Smeets

Garmin Astro wordt met GPS Tracker geleverd

Navigeren is leuk, maar het volgen van kinderen, huisdieren, auto’s en andere waardevolle zaken wordt ook steeds populairder. Enkele weken geleden reviewden wij nog de GPS Micro Tracker, een systeem waarbij een GPS receiver wordt uitgerust met een SIM-kaart zodat je met behulp van de juiste software op je GSM op de hoogte kunt blijven van de positie van de ‘Tracker’.

Garmin introduceert nu de Astro, een portable GPS ontvanger waarbij standaard ook een mini GPS tracker geleverd wordt die je aan de halsband van je hond of vriend(in) kunt hangen ;-)

Op de handheld kun je vervolgens de positie van de tracker bepalen. Extra leuk is de weergave van de route die de tracker aflegt (zie foto). Kan van pas komen als je wilt weten waar je hond, kroost of wederhelft de hele dag uitgehangen heeft.

De Astro zal voor zo'n 650 dollar in de winkels komen te liggen.Gerelateerde links:
GPS Tracker review
Volg je kinderen met een GPS telefoon
Kids GSM met GPS
Volg je post per SMS
Big Mother is watching her kids
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.